100 let škola

Menu

Přihlášení

Partneři školy

Meteostanice

Bakaláři

Administrace zpráv

Login:
Heslo:
 

Školní stravování

Jídelníčky:

Jídelníček na období 26.6.2017 - 30.6.2017
Jídelníček na období 19.6.2017 - 23.6.2017
Jídelníček na období 12.6.2017 - 16.6.2017
Jídelníček na období 5.6.2017 - 9.6.2017
Jídelníček na období 29.5.2017 - 2.6.2017


Ceny stravného pro školní rok 2015/2016


Ceny stravného platné od 1. 1. 2012, stanovené; finančním normativem na nákup potravin, podle vyhlášky o školním stravování č. 107/2005 Sb., ve znění vyhlášky č. 463/2011Sb..


Věk

Snídaně

Přesnídávka

Oběd

Svačina

Večeře

Celkem

do 6

12,00

8,- + 4,-*

22,00

8,00

17,00

71,00

7 - 10

13,00

11,00

28,00

8,00

22,00

82,00

11 - 14

14,00

11,00

30,00

8,00

24,00

87,00

15 a víc

15,00

10,00

32,00

8,00

29,00

94,00


*pitný režim


Do věkových skupin jsou strávníci zařazováni na dobu školního roku, ve kterém dosahují věku podle skupin.

Telefon a mail vedoucí školního stravování:

+420 576 809 834

jen SMS +420 775 294 562

sramkova(zavináč)val(pomlčka)mez(tečka)cz

Strava lze odhlásit do 11:00 hod. pracovní den před odhlašovaným dnem.

Od 13. 12. 2014 nabývá účinnost Nařízení EU 1169/2011, kterým vzniká školním jídelnám povinnost informovat strávníky o alergenech obsažených v jídle. Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem, které bude odpovídat číslu v přiložené tabulce alergenů.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník nebo zákonný zástupce hlídat sám. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů.


Seznam potravinových alergenů, které podléhají
legislativnímu označení dle směrnice 1169/2011 EU:

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (jedná se o všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Konkrétní obsah alergenu ze skupiny 1 a 8 sdělí personál kuchyně na vyžádání.

Mateřská škola, základní škola a střední škola pro sluchově postižené ve Valašském Meziříčí doporučuje spřátelené weby: